Domácim práca v gastronómii nevonia

Denník die Presse priniesol informáciu z Dolného Rakúska, kde majiteľ reštaurácie vyvesil odkaz pre svojich zákazníkov: "Dnes je zatvorené - nemáme personál, zato však 500.000 nezamestnaných. Sorry, podpísaný prevádzkar!"

Skúsenosť majiteľky hotela “Donauhof” je podobná. S uchádzačmi absolvovala 200 pracovných pohovorov, no ani jeden úspešný. A týmito prípadmi to zďaleka nekončí. Hoci nezamestnanosť sa v Rakúsku pohybuje okolo 10%, a v gastronómii si oficiálne hľadá prácu vyše 43.000 ľudí, prevádzkari hotelov a reštaurácií zúfalo bojujú s nedostatkom personálu.

Rakúšanom sa pracovať neoplatí

Domáci majú rôzne dôvody na nespokojnosť. Trápia ich nízke zárobky, práca v nočných hodinách, cez víkendy, sviatky alebo práca nadčas. Mnohým prekáža povýšenecké správanie hostí a nie sú ochotní za takých podmienok pracovať. Mario Pulker, predseda zväzu hotelov a reštaurácií hovorí o nízkej motivácii nezamestnaných zamestnať sa a poukazuje na príliš pohodlný sociálny systém. Markus Wieser, prezident dolnorakúskej komory pre zamestnancov, hovorí o nízkej minimálnej mzde v gastronómii a riešenie vidí v jej zvýšení. Podľa štatistík totiž v hotelierstve a gastronómii pracuje takmer polovica ľudí, ktorí zarábajú menej ako 1500 € brutto, čo je bezmála hranica minimálnej mzdy.

Minimálna mzda 1420 € nestačí

Podľa kolektívnej zmluvy pre hotelierstvo a gastronómiu predstavuje minimálna mzda nekvalifikovanej pracovnej sily 1420 € brutto. Ďalšie príplatky môžu byť napríklad za nadčasy, prácu cez víkendy, sviatky, za prácu v noci a tiež 13. a 14. plat. Zaradenie do vyššej platovej kategórie záleží od dĺžky praxe a potrebnej kvalifikácie, podľa tabuliek tak napríklad vrchný čašník alebo šéfkuchár môžu mať na výplatnej páske aj 2000 € a viac.

Zamestnajú cudzincov alebo zatvoria

Výsledok v praxi je taký, že 46% zamestnancov má zárobok na hranici minimálnej mzdy a množstvo prevádzok si zvyšovanie platov ani nemôže dovoliť. Začarovaný kruh sa tak snažia riešiť pracovnou silou zo zahraničia. Plat, ktorý domácim Rakúšanom ledva pokryje mesačné výdavky, pre cudzincov predstavuje vyšší životný štandard. Ak sa však prevádzkarom nepodarí vykryť nedostatok pracovníkov cudzincami, neostáva im iné ako prevádzky zatvoriť.

Prilepšujú si aj Slováci

To, že rakúske hotelierstvo a gastronómia potrebujú pracovníkov z iných krajín, nie je len momentálny stav. Pred otvorením rakúskeho pracovného trhu sem chodili Česi, Maďari, Slováci či Poliaci pracovať načierno, po vstupe do únie sa im dvere neobmedzene otvorili. Mnohí Slováci si aj počas sezónnych prác dokážu zabezpečiť na svoje pomery nadštandardné príjmy. Oproti domácemu priemernému platu sú často niekoľkonásobne vyššie. Náklady sú pritom minimálne, zamestnávatelia zvyknú zamestnancom hradiť ubytovanie aj stravu. Pracovné ponuky sú ľahko dostupné na internetových stránkach, sociálnych sieťach alebo v pracovných agentúrach. Pri hľadaní treba byť však obozretný a dobre sa informovať.